Prowadzi w Krakowie od kilku lat Fundację Królewski Szlak , zajmującą się promocją innowacyjnych metod budowlanych oraz wdrażaniem zasad
zrównoważonego rozwoju w budownictwie oraz biuro architektoniczne Ekocentrycy_Holistyczna Architektura, specjalizujące się w projektowaniu autonomicznych i energooszczędnych budynków z naturalnych materiałów, uwzględniających zasady Geometrii Fraktalnej i feng shui .Jerzy Moń – wraz z żoną Dorotą prowadzi gospodarstwo ekologiczne położone w malowniczej miejscowości Krupe nieopodal piętnastowiecznych ruin zamku, które oferuje najwyższej jakości sery podpuszczkowe. Sery z ziołami wpisane na listę produktów tradycyjnych. a w sezonie oferuję truskawki i inne ekologiczne produkty.Iwona Zając – Siedlisko Boguszka. Niewielkie siedlisko położone w centrum Roztocza Środkowego. Od 11 lat staram się prowadzić tutaj ogród naturalny bez użycia chemii. Od roku 2017 podjęłam kroki w przejście na wyższy poziom czyli permakulturę. Bardzo ważna jest tu idea samowystarczalności i suwerenności żywnościowej. Chcemy pokazać że mikro gospodarstwa mają szansę istnienia i dobrze prosperować. Siedlisko dysponuje niewielkim sadem, który chcemy przekształcić na food forest oraz dużą szklarnią w której uprawiam warzywa. Oprócz tego jest sporo ziół, ogród warzywny. Wciąż jest dużo celów do zrealizowania i mnóstwo pracy. Ukończyłam kurs zielarz fitoterapeuta organizowany przez PWSZ im. Stanisława Pigonia w Krośnie. Zbieram zioła ze stanu dzikiego i przetwarzam je na własne potrzeby. Propaguję dzikie rośliny jadalne i zioła. W wolnym czasie zajmuję się również garncarstwem i rękodziełem artystycznym.Bożena Stępień – zastępca dyrektora Zespołu Szkół Rolniczych Centrum Kształcenia Praktycznego w Pszczelej Woli, nauczyciel w Technikum Pszczelarskim.Dr Marek Chmielewski – Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, współpracuje z MRiRW w komisji ds. pszczół, przedstawiciel Polski w COPA COGECA w Brukseli, do spraw pszczelarstwa.Katarzyna Dytrych – przyrodniczka i ekspert programu “Z Kujawskim pomagamy pszczołom”Piotr Puchalski – BIOFOOD Roztocze, prezes grupy producenckiej BIO-FOOD ROZTOCZE SP. Z O.O. Członek POLSKIEJ IZBY TECHNOLOGII I WYROBÓW NATURALNYCH, samorząd gospodarczy na rzecz biologizacji i zrównoważonego rozwoju,
Prof. dr hab. Ewa Solarska- Pracownia Żywności Ekologicznej Pochodzenia Roślinnego,Prof. dr hab. Ewa Solarska – Kierownik Pracowni Żywności Ekologicznej w Katedrze Biotechnologii, Mikrobiologii i Żywienia Człowieka
Uniwersytetu Przyrodniczego w LublinieMonika Podsiadła – animator perma kultury i dyplomowany pedagog. Zamiłowana ogrodniczka dysponująca szeroką wiedzą z zakresu permakulturowych upraw i sadownictwa. Od ponad 15 lat prowadzi swój ogród permakultury, pomagała zakładać wiele takich ogrodów na terenie kraju. Prowadzi warsztaty permakultury, kursy edukacyjne w szkołach różnych stopni na temat ekologii, biologicznych upraw roślin i kompostowania.Mgr inż. Przemysław Brzyski – pracownik Wydziału Budownictwa i Architektury Politechniki Lubelskiej. Prowadzi zajęcia z Ekologicznych Materiałów Budowlanych, Budownictwa Ogólnego i Energooszczędnego. Zajmuję się pracami badawczymi nad wykorzystaniem konopi w budownictwie.Jacek Kościółek – członek Stowarzyszenia Polska Wolna od GMO; przedstawiciel Sądeckiej Kooperatywy Spożywczej,
Dr inż. Roman Andrzej Śniady – Niezależny ekspert w dziedzinie rolnictwa ekologicznego. Naukowiec, wykładowca, szkoleniowiec, doradca, biegły, były/pierwszy dyrektor Dolnośląskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego we Wrocławiu, założyciel wielu stowarzyszeń pozarządowych i fundacji, były członek Wojewódzkiej (następnie) Regionalnej Rady Ochrony Przyrody. Członek koalicji “POLSKA WOLNA OD GMO”
Justyna Pargiela – Ziołoznawca- Towaroznawca zielarski, kosmetyków i żywności funkcjonalnej; słuchaczka kursu Zielarz – Fitoterapeuta w Instytucie Medycyny Klasztornej w Katowicach, córka leśnika wychowana w lesie ,wegetarianka od 18 roku życia.
Propagatorka jedzenia dzikich roślin jadalnych, fascynatka octowania i kiszenia stokrotek. Prowadzi profil DziczeJemy. “DziczeJemy to przeciwieństwo ruchów “cywilizujących” nasze społeczeństwo, które w rezultacie nas odczłowieczają, odciągają od natury, korzeni, przeszłości i historii. I od ZDROWIA. Kuchnia naszych przodków była różnorodna, mimo jej skromności w naszym mniemaniu. Jadano dzikie rośliny nie tylko z biedy, jak uważamy, ale jako zupełnie normalny i oczywisty element posiłku. Przywróćmy te rośliny do łask i na nasze stoły. Rośliny rosnące w dziczy łąk i lasów mają MOC. Moc życia, przetrwania wśród innych roślin i stworzeń. Wybicia się przez gęstwinę korzeni sąsiadów i wrogów. To nie to samo, co sałata, której uprawiając człowiek robi miejsce na wzrost. Te dzikie z dziczy rośliny dadzą nam tą siłę, którą same muszą mieć, żeby przetrwać”- mówi Justyna Pargiela.
Dr Jarosław Sachajko – Poseł na Sejm RP, Przewodniczący Sejmowej Komisji Rolnictwa i Rozwoju Wsi.