Pomaganie przez gotowanie

W Hotelu Artis odbyła się wyjątkowa kolacja charytatywna przygotowana przez dwunastu szefów kuchni z Lubelszczyzny.

0
742
- reklama-

26 stycznia w Hotelu Artis odbyła się wyjątkowa kolacja charytatywna przygotowana przez dwunastu szefów kuchni z Lubelszczyzny.

Kolacja była finałem odbywających się w Artisie warsztatów kulinarnych pod nazwą „Kucharze dla regionu i siebie – Kucharze Stowarzyszenia Lubelskich Kucharzy i przyjaciele”. Szefowie zaserwowali ucztę kulinarną przygotowaną z produktów lokalnych, pochodzących z Lubelszczyzny.

Kucharze Stowarzyszenia Lubelskich Kucharzy na czele z Jackiem Jakubczakiem (Szef Kuchni w Bon Apetit w Lublinie) oraz Marcinem Sikorą (Szef Kuchni w Restauracji Esencja w Hotelu Artis) przygotowali kolację w stylu fine dining.

Całkowity dochód z kolacji został przeznaczony dla podopiecznych Polskiego Stowarzyszenia na Rzecz Osób z Upośledzeniem Umysłowym Koło w Zamościu. Na kolacji obecni byli Członkowie Zarządu PSONI – Jadwiga Stromkie oraz Marian Kondrat.

W kolacji uczestniczyła także Anna Augustyniak – Sekretarz Województwa Lubelskiego, która zachęcała do przekazywania swojego 1% podatku na lokalne organizacje pożytku Publicznego.

Poprzedni artykułPrzekazanie nagród dla Zamościa za zwycięstwo w plebiscycie na “Świetlną Solicę Polski”
Następny artykułPoloneza czas zacząć – Bal Gimnazjalny [FILM, ZDJĘCIA]
Subscribe
Powiadom o
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments