HIT w Zamościu. Dla koneserów lodowych deserów.

0
1984

Znudziły Ci się tradycyjne lody? Spróbuj czegoś innego. Rollsy Lody Tajskie – to nowe miejsce na kulinarnej mapie Zamościa, gdzie zjesz oryginalny i smaczny lodowy deser, którego receptura pochodzi z drugiego końca naszego globu.

Co jest niezwykłego w oferowanych przez lokal lodach? Niewątpliwym atutem lodów jest fakt, że dodawane są do nich świeże, codziennie dostarczane owoce oraz to, że klient może sam skomponować ich smak. Malina, jagoda, ananas, limonka, kokos, mięta, masło orzechowe, oreo, kinder bueno, nutella, kawa, karmel, odżywka białkowa – to tylko niektóre z całej palety smaków, jakie można dowolnie ze sobą łączyć. Właściciele lodziarni – para sympatycznych młodych ludzi – cały czas poszerzają ofertę i podkreślają, że są w tym zakresie otwarci na sugestie klientów.  

Atrakcyjne są nie tylko smaki, ale też sam proces powstawania lodowego deseru, który zamawiający może obserwować z bliska. Lody tajskie przygotowuje się na specjalnej, schłodzonej do temperatury nawet – 20º C płycie. Wylewa się na nią śmietankę, rozdrobnione owoce oraz inne dowolnie wybrane dodatki. Składniki rozciera się metalową szpachelką, następnie zeskrobuje i podaje w postaci efektownych ruloników. Całość wystarczy „doprawić” polewą, posypką, świeżymi owocami lub miętą i można już delektować się smakiem egzotycznego deseru.

Lodziarnia Rollsy Lody Tajskie znajduje się kilkanaście kroków od zamojskiego Rynku przy ul. Łukasińskiego 6/12 (boksy przy „Ekonomiku”). Lokal czynny jest siedem dni w tygodniu (od poniedziałku do niedzieli w godz. 12.00 – 20.00.). Za pokaźną porcję lodów (jeden smak) zapłacimy 10 zł, mniejsza porcja kosztuje 6 zł. Właściciele często urządzają atrakcyjne promocje cenowe, w najbliższym czasie chcą też wzbogacić swoje menu o nowe, nie tylko lodowe pozycje. Warto więc śledzić profil: Rollsy Lody Tajskie na Facebooku oraz Instagramie.

 

Poprzedni artykułDwie nowe ulice jeszcze jesienią
Następny artykułUrodziny Atamana
Subscribe
Powiadom o
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments